Katolske børn og unge i en sekulariseret kultur

June 24, 2020

Lørdag den 19. september 2020 vil dr. theol. Christian Noval, skoleleder Christa Bonde m. fl. oplægsholdere beskæftige sig med spørgsmålet om Katolske børn og unge i en sekulariseret kultur.

P. Christian Noval, der har givet tilsagn om at medvirke, skriver i sin manchet til arrangementet:

“Hvad skal vi stille op med de unge?” er et spørgsmål jeg ofte møder ude i sognene. Indimellem virker det for nogen, som om unge kommer fra en anden planet. Selvom man i menighederne godt kunne tænke sig at gøre noget, så er man ofte en smule rådvild og måske heller ikke helt forberedt på opgaven. For hvordan kan vi række ud til vore børn og unge, som samtidig også lever i den omkringliggende sekulariserede verden?

Temaet vil blive belyst i følgende dele: 

1. Først af lægfolk med erfaring med børn og unge, enten igennem skolearbejde, frivilligt ungdomsarbejde eller i familien. 

2. Dernæst vil Christian Noval præsentere, hvordan katolsk ungdomsarbejde kan se ud i 2020 ikke mindst i lyset af den post-synodale skrivelse Christus Vivit. Hvad er formålet med ungdomsarbejdet? Hvordan kan man gribe det an?

P. Christian har en lang erfaring som bispedømmets børne- og ungdomspræst og har gennem de sidste mange år beskæftiget sig akademisk med forskning i kristent ungdomsarbejde. Det resulterede i 2018 i doktorafhandlingen Wired for Holiness (Universitetet i Bonn 2018).

3. Endelig vil der efter Christians oplæg være god tid til samtale og debat om emnet, så vi forhåbentlig derefter lidt bedre kan svare på: hvad kan vi stille op?

Tid og Sted: Lørdag den 19. september 2020 kl. 14:00 (NB: Ændret fra kl. 15:00), Englesalen, Jagtvej 183C (indgang fra gården ved Sankt Augustin).