Foredrag om Niels Stensen ved læge Jesper Brandt Andersen

October 16, 2022

Niels Stensens festdag den 25. november  2022  fejrer vi i år – i overensstemmelse med en solid AC-tradition – med en højtidelig Messe.

Tid og sted: 25. november 18:00, Sankt Augustins Kirke, Jagtvej 183, 2100 København Ø.

Efter Messen vil læge Jesper Brandt Andersen fortælle om den salige Niels Stensen og især hans betydning som banebrydende naturforsker.

Aftenens foredragsholder skriver selv om emnet:

Niels Stensen er en af danmarkshistoriens mest betydningsfulde naturvidenskabsmænd.

Gennem 350 år har han fascineret og inspireret både fagfolk og lægfolk i ind- og udland. Danske nobelprismodtagere som August Krogh, Niels Bohr og Niels K. Jerne kiggede Stensen over skulderen og lod sig inspirere. I løbet af et enkelt årti – 1660´erne – gjorde Stensen i kraft af sine enestående evner til iagttagelse og analyse og sin anvendelse af stringent videnskabelig metode en perlerække af nye opdagelser inden for anatomi, zoologi, geologi og krystallografi.

Foredraget kaster med udgangspunkt i foredragsholderens nye omfattende biografi Niels Stensen. Kongelig anatom og fyrstelig geolog lys over Niels Stensens naturvidenskabelige indsats, baggrunden for hans imponerende karriere og årsagerne til hans konversion til katolicismen, som fik ham til at forlade naturvidenskaben til fordel for teologien.

Bogen, som udkom den 17. november 2021, vil kunne erhverves og signeres i forbindelse med foredraget.